Hoog gevoelige kinderen zijn de sleutel naar de ‘nieuwe wereld’

– Een boekpresentatie door Barbara Veer –

‘Vaak is voor jezelf kiezen makkelijker, dan voor de makkelijkste weg te kiezen’

Dit is de essentie van het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’.

Vanuit mijn hart geschreven voor hoog gevoelige kinderen en alle andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In mijn beleving zijn alle kinderen in een bepaalde mate hoog gevoelig. En gaat het om de hoeveelheid prikkels die een bepaald kind kan verwerken en hun reactie hierop. Als deze prikkels te veel worden, dan kan dit zich op verschillende manieren uiten. Het ene kind uit zich in (heel) druk gedrag en het andere kind zal zich meer gaan terugtrekken. Daartussen zit een heel groot grijs gebied.

Met dit boek wil ik kinderen er graag aan herinneren, dat hoog gevoelig zijn geen uitzondering is, maar juist een geschenk… en dat het juist ook heel veel voordelen heeft…

~

Mijn visie en de vertaling hiervan in dit boek

Wat ik bemerk, is dat steeds meer kinderen klem komen te zitten tussen de ‘oude’ wereld en de ‘nieuwe’ wereld, die zij graag zouden willen scheppen vanuit hun eigen visie, talenten en gaven.

Hierbij kan je denken aan oude school- of hiërarchische systemen, die niet meer passen bij de huidige generatie kinderen. En diverse ‘oude’ visies over de plaats, die kinderen in onze samenleving ‘mogen’ innemen.

Dit boek begeleidt kinderen, als een eerste stap, in deze overgangsfase naar deze ‘nieuwe’ wereld.

Het leert kinderen om dichtbij hun eigen innerlijk kind te blijven of hen weer hierbij terug te brengen.  Daarom wordt er in het boek veel aandacht besteed aan de her- en erkenning van het innerlijke kind. En ook wat de voordelen zijn om met dit innerlijke kind samen te werken. Deze voordelen zijn o.a. het innerlijke kind als een innerlijk kompas, oftewel het leren volgen en vertrouwen van de eigen intuitie.

Door het innerlijke kind te leren vertrouwen kan er een gevoel van innerlijke veiligheid groeien, waardoor er een sterke innerlijke kracht kan ontstaan. En vanuit deze innerlijke kracht te voelen, ervaren en weten, dat alles wat je nodig hebt ‘gewoon’ in jezelf te vinden is.

 In het boek wordt ook aandacht gegeven aan het feit, dat het heel spannend kan zijn om je gevoel ook echt uit te durven gaan spreken en aan te geven wat je nodig hebt. Hierbij worden coachende tools gebruikt. En een aantal weetjes verteld over bijvoorbeeld ‘projecties’, vertaald in zogenaamde plakkertjes, ‘die andere mensen op je willen plakken’.

Verder wordt het verschil tussen ‘denken’ en ‘voelen’ veelvuldig uitgelegd en waarom het leren weten van dit verschil, zeker voor hoog gevoelige kinderen, zo handig kan zijn.

Het boek is gevuld met ‘spirituele’ weetjes. En er worden oefeningen en tips besproken, zoals bijvoorbeeld hoe kinderen zich kunnen afsluiten voor energieën van buitenaf, wat heel belangrijk is voor hoog gevoelige kinderen.

In het boek is een ‘geheim’ verweven. Wat de bewustwording van kinderen zou kunnen vergroten. Het heeft te maken met een ‘speciale opdracht’.

Ik kan helaas het geheim in deze presentatie niet onthullen, maar de essentie is, dat het niet voor niets is dat kinderen hun hoog gevoeligheid hebben ontvangen in dit leven.

Op een speelse manier worden kinderen op de hoogte gebracht van deze ‘speciale opdracht’ en hoe belangrijk hun bijdrage is. Allereerst voor hunzelf, maar ook voor ‘het grotere geheel’, op weg naar de ‘nieuwe’ wereld.

Mijn doel is om met dit boek een nieuw avontuur te beginnen, een beweging, waarbij kinderen leren om dichtbij zichzelf te blijven en keuzes van het hart kunnen gaan maken.

Als steeds meer kinderen bewust worden van zichzelf en hun intuïtie en hierop meer durven gaan vertrouwen en handelen, dan zou deze ontwikkeling zich als een olievlek kunnen gaan verspreiden!

Want kinderen die zichzelf durven te zijn, worden indirect ook een voorbeeld voor anderen… voor andere kinderen, maar ook voor volwassenen…

Ter ondersteuning bij deze ‘speciale opdracht’ is er een bijpassende website waar kinderen terecht kunnen met hun ideeën en ervaringen. En waar ze ook hun vragen kunnen stellen.

De website is www.halloikbengwen.nl

Twee fragmenten uit het boek

‘Als mensen in je omgeving en op school jou niet begrijpen en niets afweten van je hooggevoeligheid, dan kan het gebeuren, dat ze dan een ‘plakkertje’ op je willen plakken. Met hun mening over jou. Niet een echt ‘plakkertje’ natuurlijk, maar het werkt wel net zo.

Een ‘plakkertje’ is net als een ‘post-it’ papiertje, dat verschillende mensen in je leven ‘op je willen plakken’. Daar staat dan bijvoorbeeld op, wat deze mensen (ook kinderen) van jou ‘vinden’. Dat kunnen leuke dingen zijn. Maar ook minder leuke dingen.

Mocht dit iets zijn wat minder leuk is, dan betekent dit nog niet, dat dit dan ook echt de waarheid is.

Als je dat plakkertje op je laat plakken en het dus ‘aanneemt’, dan zeg je tegen jezelf: “die ander heeft gelijk”. En dan ga je het zelf ook geloven. Dat is niet goed voor je zelfvertrouwen.

Je kunt er ook voor kiezen om het plakkertje ’niet aan te nemen’. En denken, “dit is niet wie ik ben. Diegene die het plakkertje wilde opplakken heeft geen gelijk en begrijpt mij niet.” Je trekt je niets aan van de mening op het plakkertje. En je schenkt er verder geen aandacht meer aan. Dit is wel goed voor je zelfvertrouwen! Je voelt zelf wie je bent en je blijft dicht bij je gevoel.’

~

‘Jij bent zelf al heel bijzonder, omdat je bent wie je bent. En samen met alle andere mensen vorm je een veel groter geheel. Ik zal je uitleggen wat ik hiermee bedoel.

Het is net als met water. Bijvoorbeeld zoals de zee. Jij en ik zijn een druppel in deze zee. Een druppel lijkt heel klein, maar is op zichzelf al heel belangrijk. Want zonder al deze druppels bij elkaar zou er geen zee kunnen zijn. En zouden we er ook niet heerlijk in kunnen zwemmen.

Het is dus heel belangrijk, dat al deze druppels bij elkaar zijn en blijven.’

~

Wie doet er mee aan dit avontuur? En helpt deze bewustwording om te groeien?

Samen gaan we vast heel ver komen!

Warme groet,

Barbara Veer

Welkom! Wij verzamelen gegevens om onze dienstverlening te kunnen aanbieden en verbeteren. Met je bezoek aan onze website stem je in met ons Privacy Beleid en Cookie gebruik