Zonnevlechtchakra

De eerste tip gaat over een chakra in je lichaam. Weet je al wat chakra’s dat zijn? Dat zijn kleine wieltjes die op bepaalde plekken in je lichaam ronddraaien. Deze wieltjes zijn niet zichtbaar met je gewone ogen.

Op dit plaatje zie je zeven chakra’s. Als je het leuk vindt, zou je zelf eens kunnen onderzoeken, welke betekenis elke chakra heeft. Bij deze tip vertel ik je alleen over de “zonnevlechtchakra” (gele stip).

Deze chakra of dit wieltje zit net boven je navel. Ongeveer een duimdikte er boven.

En weet je wat het met deze zonnevlechtchakra is? Hierdoor komen veel indrukken en energieën van andere mensen je lichaam binnen!

Je begrijpt denk ik al, dat dit heel handig is om te weten. Want dat is nu net de plek, waar je, als je hoog gevoelig bent, veel door binnen krijgt. Het is net een deurtje.

Zou het niet mooi zijn om dat deurtje af en toe dicht te kunnen doen? Als je bijvoorbeeld naar school gaat. Of naar de supermarkt of sportvereniging?

Ik hoor je al denken? HOE?!? Want dit is goed nieuws!

Dit kan je doen door de volgende oefening uit te proberen.

Oefening

Heb jij wel eens een deksel van bijvoorbeeld een jampotje erop of eraf gedraaid? Vast wel! Nou dat is precies de beweging die je nodig hebt.

Als je je duim nu precies boven je navel legt. Dan is vlak boven je duim je zonnevlechtchakra. Als je deze plek hebt gevonden, dan doe je boven deze plek, de dichtdraaiende beweging van het jampotje. Drie keer achter elkaar. Draai dat dekseltje of deurtje maar dicht!

 

Welkom! Wij verzamelen gegevens om onze dienstverlening te kunnen aanbieden en verbeteren. Met je bezoek aan onze website stem je in met ons Privacy Beleid en Cookie gebruik